+0 - 0  by /0 comments

Escamp geholpen door de starters van Starters4Communities in Den Haag

In Den Haag is er weer een wijk geholpen door de starters van Starters4Communities! Na een vreugdevolle eindviering van het tweede programma van S4C gaan 13 starters vol zelfvertrouwen de arbeidsmarkt op om hun nieuwe skills in praktijk te brengen. We vertellen hoe het voor hen was.

DEN HAAG – Starters4Communities biedt starters op de arbeidsmarkt een trainingsprogramma rondom sociaal ondernemerschap en bottom-up wijkontwikkeling waarin zij workshops krijgen op het gebied van crowdfunding, businessmodellen, marketing & communicatie, fondsen aanvragen, evaluatiestrategieën en nog veel meer. De kennis die de starters tijdens deze workshops opdoen passen zij gelijk toe bij ondernemende wijkinitiatieven. Deze wijkinitiatieven zitten met een concreet probleem en voor de starters is het de uitdaging deze problemen op te lossen. Zo ontwikkelen de deelnemers hun creativiteit en oplossend vermogen, breiden ze hun netwerk uit en doen ze zeer relevante werkervaring op.

Afgelopen maanden hebben starters van Den Haag in de wijk Escamp vier initiatieven geholpen. Het huis van de grootmoeders, Anna’s Gedoe, Moestuinen Bouwlust en Stadslink zijn goed uit de brand geholpen. Per initiatief werkten 3 tot 4 deelnemers aan een concreet probleem die zij konden oplossen met hun opgedane kennis tijdens de workshops van Starters4Communities.

Om te voorkomen dat oudere vrouwen in Escamp in een isolement raken is Het huis van de Grootmoeders opgericht. Ze creëren een ontmoetingsplek voor deze groep waar ze workshops en activiteiten kunnen bijwonen. De starters hebben dit initiatief geholpen door de organisatie structuur te gegeven door middel van een beleidsplan met daarbij een uitgewerkt fondsaanvraag en suggesties over hoe ze zelf geld zouden kunnen verdienen.

Anna’s Gedoe is een huiskamer voor iedereen in Escamp die hulp en begeleiding nodig heeft. Ook kun je bij Anna’s Gedoe terecht voor een workshops, evenementen en hebben ze een tweedehands winkel. De starters verzorgden voor dit initiatief een plan van aanpak met daarin een verdienmodel, een communicatieplan en een heldere beschrijving van hun identiteit, visie en missie.

Bij Moestuinen Bouwlust kun je terecht als je heel graag een moestuin wilt, maar zelf geen tuin hebt. Dit initiatief gaat in gesprek met de gemeente, woningbouwcorporaties en buurtbewoners over de mogelijkheden om een stukje gemeentegrond om te zetten tot moestuin. Er waren vooruitstrevende ideeën bedacht door de initiatiefnemers, de starters hielpen met het leggen van de basis en maakten een website voor hen waar hun uitingen goed tot hun recht komen.

Stadslink bedenkt en voert concepten uit met en voor de bewoners van Den Haag, waar men zijn talenten kan ontdekken en oefenen. De starters zochten voor dit initiatief uit hoe zij het beste hun project Fun & Future op de kaart konden zetten door middel van zoeken naar sponsoren en het bedenken van verdienmodellen.

Ben je ook nieuwsgierig geworden naar het trainingsprogramma in sociaal ondernemen van bottom-up wijkontwikkeling van Starters4Communities? Klik dan hier, scrol even naar beneden en schrijf je in voor een informatieavond bij jou in de buurt. In september start er weer een programma in Den Haag in de wijk Loosduinen, maar ook in Amsterdam, Den Bosch en Utrecht starten er in september nieuwe programma’s. In oktober start het eerste programma in Rotterdam.

  Post comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *