+0 - 0  by /0 comments

Een boel kabaal

In arme landen kunnen veel kinderen niet naar school. Het Liliane Fonds wil alle kinderen de kans geven om naar school te gaan. Zeker ook gehandicapte kinderen. Met de actie ‘Wij trekken aan de bel’ werd er precies een week geleden op zo’n 600 scholen door het hele land op precies hetzelfde tijdstip lawaai gemaakt en werd er in de klas aandacht besteed aan het onderwerp. Zo ook op OBS de Gelderlandschool.

Het was een prachtige lentedag. Langzaam druppelden de kinderen naar buiten, het schoolplein op. Allen gehuld in oranje en gewapend met pannen, deksels, toeters, fluitjes, eigenlijk alles wat maar een boel geluid maakt. Precies om 10:15 zouden ze een minuut lang lawaai maken om aandacht te vragen voor het Liliane Fonds. Zelfs voor het moment aanbrak klonk er al een boel gezellig kabaal.

Er heerste een vrolijke stemming, want hoog bezoek was onderweg. Marit Maij van de Partij van de Arbeid zou de actie op de Gelderlandschool openen. Helaas kwam ze niet op tijd het doolhof van opengebroken wegen in de buurt door. En toen was het moment al daar. De klok sloeg 10:15 en een kakofonie van geluid vulde de Nijkerklaan. De kinderen van de naastgelegen Rosaschool keken nieuwsgierig toe. En als je voor de lol heel veel kabaal mag maken is zo’n minuut snel voorbij.

Daar gingen ze weer, in het oranje gehuld, op naar de klas. Met een beetje meer kennis en begrip voor mensen over de hele wereld. Met de realisatie dat niet alles voor iedereen even makkelijk is. En dat het eigenlijk best een voorrecht is om naar school te mogen.

  Post comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *