+0 - 0  by /0 comments

Zaaien, stekken en scheuren in groep 6

Print

Op donderdag 5 maart hebben we van onze stage juf Daniëlle een les gehad over hoe je kan zorgen dat plantjes zich kunnen voortplanten.
We leerden drie manieren:
1. Zaaien: dat is zaadjes in de aarde stoppen. We hadden een heleboel potjes van Albert Heijn verzameld en we hebben de zaadjes meteen in een groter potje gezaaid, zodat we niet zo snel hoeven te verpotten.
2. Stekken: je haalt een stukje van de plant af en stopt dat in de grond. Bij sommige planten moet je het stekje dan eerst in water zetten en wachten tot er wortels aan komen, maar bij sommige stekjes hoeft dat niet.
3. Scheuren: je haalt een plant uit de aarde en scheurt de wortels uit elkaar. Daarna stop je elk stuk weer in een potje. Zo krijg je van één plant er meer.

Als het allemaal lukt krijgen we een heleboel planten, die we kunnen gaan verkopen bij een plantjesmarkt in mei.

De ruimte en de aarde!
Groep 4/5 heeft van de kerstvakantie tot en met vorige week gewerkt aan het thema ‘De ruimte en de aarde’.
We hebben heel veel over dit thema geleerd, te veel om op te noemen, dus neem eens een kijkje op onze website: gelderlandschoolgroep45.blogspot.nl.
We hebben niet alleen in de klas veel geleerd, maar ook tijdens het gastcollege van Wencke van der Meulen van het NL Space Office en tijdens ons bezoek aan Space Expo (de ruimte) en het Museon (de aarde). De afsluiting van het thema was ons eigen museum: het Planetarium van groep 4/5, waarbij veel ouders, kinderen en leerkrachten zijn komen kijken. Ook hebben we een Ruimtekrant gemaakt.

Groetjes van groep 4/5 van de Gelderlandschool!

  Post comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *