+1 - 4  by /3 comments

Gemeenteraad stemt unaniem voor behoud Theresiakerk

De gemeenteraad van Den Haag gaat het bouwplan voor de Theresiakerk afwijzen.

Een overgrote meerderheid in de Commissie Ruimte van de gemeenteraad wil het behoud van de kerk. Volgens hen zijn er goede alternatieve plannen gemaakt. In beide alternatieve plannen worden woningen ingebouwd in de kerk en is er ruimte voor sociale activiteiten. Gisteren vergaderde de Commissie en waren er 11 bewoners uit de Wijk die het woord voerden.

Op 28 november besluit de gemeente dat zij bezwaren heeft tegen het bouwplan van Kavel BV voor een Hoogvliet XL supermarkt + parkeerdek én een woontoren met 17 woningen. Door deze bezwaren kan het College van Burgemeester en Wethouders geen bouwvergunning aan Kavel BV afgeven.

Al met al staat de kerk er nog. Kavel BV voelt zich onzorgvuldig behandeld door de gemeente, na al die jaren voorbereiding. Kavel BV heeft wel al het recht om de kerk te slopen. Ook zullen ze de gemeente voor de rechter slepen om de gemeente te dwingen de bouwvergunning af te geven.

De bewonersgroepen Stichting Theresiakerk Den Haag – Rustenburg-Oostbroek en Nieuw Hart voor de Wijk zijn heel erg blij met zoveel politieke steun. Blijf het nieuws op onze website en Facebook volgen.

Sytze Ferwerda

+ 1 - 4

3 comments

  1. Coenraad Vrouwenvelder

    Slecht nieuws voor de wijk.
    Wijkbewoners zullen nog minstens 5 jaar moeten aankijken tegen een gebouw dat geen functie meer heeft en een omgeving die steeds verder verloedert

  2. Jasje

    Hoogvliet past niet. Kijk maar in de stad waarom die grote kerk daar staat met al die moderne gebouwen/appartementen. Het moet wel een woonwijk blijven. Het verloedert alleen maar door eethuizen, en supermarktwinkeltjes. Zet er een bibliotheek neer. EEN SUPERMARKT, HOE KOM JE DAAR NOU BIJ EN EEN PARKEERDEK!!! Het gedoe rondom parkeren is al een ramp en bestuurders die denken dat ze uitgezonderd zijn en daarom op elk willekeurige hoek mogen parkeren. Dit is te gek. Laat iets moois staan dat kenmerkend is voor de wijk. Dit is een stad met oud en nieuw zicht.

  Post comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *