+0 - 0  by /0 comments

Actie voor veilige wijk Rustenburg-Oostbroek

Donderdagavond 9 november hielden politie, brandweer, Stedin, Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) en enkele gemeentelijke teams een actie in de wijk Rustenburg- Oostbroek. De gemeente organiseert regelmatig dit soort acties in de stad.

Signalen van bewoners, ondernemers en professionals over overlast, niet houden aan de regels en mogelijke criminaliteit worden nagegaan. Doel is om de leefbaarheid en veiligheid in uw wijk te verbeteren.

Horecacontroles
Verschillende teams controleerden 14 horecazaken en een detailhandel. In 1 zaak werd een hoeveelheid harddrugs aangetroffen. De drugshond onderzocht het hele pand. De zaak is in ieder geval voor 2 weken gesloten. In de tussentijd wordt het vervolg bekeken en beoordeeld.
In 2 andere zaken werd illegaal gegokt. De ondernemers krijgen hiervoor een officiële waarschuwing. Wanneer ze nog een keer betrapt worden, riskeren ze een sluiting voor de duur van 3 maanden.

Woningcontroles
De politie controleerde 3 overlast gevende panden. De politie had (anonieme) meldingen gekregen over mogelijke drugshandel en drugsgebruik. Er werd echter niets aangetroffen.
De Haagse Pandbrigade controleerde 13 panden. Het team gaat bij 10 personen onderzoeken of zij daadwerkelijk op het adres staan ingeschreven bij de gemeente.

Voertuigcontrole
De politie en belastingzaken controleerden 63 voertuigen tijdens een verkeerscontrole. Tijdens de controle kregen 17 bestuurders een boete voor onder meer bellen tijdens het rijden en het rijden onder invloed van drugs.
Op basis van kentekens controleerde Belastingzaken de betaling van gemeentelijke belastingen. Ze constateerde voor € 18.880 aan openstaande rekeningen. Op 12 voertuigen is beslag gelegd en 6 auto’s kregen een wielklem.
Het gemeentelijke team Parkeren schreef 24 bekeuringen uit voor het niet betalen van parkeergeld en foutparkeren.

Openbare ruimte
Het gemeentelijke handhavingsteam schreef 24 bonnen uit voor onder andere alcoholgebruik op straat en het niet aanlijnen van een hond.

Geef hulpdiensten de ruimte
De brandweer controleerde de straten op doorrijdbaarheid en bereikbaarheid. Bewoners moeten bij het parkeren voldoende ruimte overlaten voor de hulpdiensten. De brandweer constateerde in meerdere straten dat dit goed op orde was.

Werk mee aan een veilige en leefbare buurt
De actie werd gewaardeerd en positief ontvangen door de bewoners. De bewoners zetten zich steeds meer in voor hun buurt. Gemeente en politie krijgen daarom ook steeds vaker meldingen over verdachte en overlast gevende situaties. De diensten zijn erg blij met deze betrokkenheid. Overlastgevers en criminelen trekken namelijk weg als ze merken dat bewoners voor hun buurt opkomen. Ze houden niet van die groeiende groep extra ogen en oren.
Help ook mee om de buurt beter te maken. Bel bij verdachte zaken altijd direct 112, ook bij twijfel.

Melden kan verder onder andere via:
– de gemeente: via het Klantcontactcentrum of Melding openbare ruimte voor onder andere meldingen over woonoverlast, uitkeringsfraude, ongedierte, storing straatverlichting, afval, fietswrakken en zaken die in openbare ruimte kapot zijn.
– http://www.politie.nl of telefoonnummer 0900-8844.
– Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800-7000.

+ 0 - 0

  Post comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *