+0 - 0  by /0 comments

Een kijkje in de keuken van Politie Zuiderpark

‘Heel Holland bakt’, ‘Verstoppertje?’, ‘Help mijn buurman heeft geen blusser’. Nee, dit zijn geen titels van tv-programma’s, maar een paar voorbeelden van de titels van de Facebookberichten van Politie Zuiderpark. Dit politiekorps zet Facebook op een goede en aansprekende manier in. Regelmatig delen zij updates over de zaken die ze tegenkomen in hun werk. Daar zit ook een groot aantal berichten over Rustenburg-Oostbroek bij.

Zoals over de kleine vrachtwagen die op 11 mei een grote hoeveelheid veiligheidsglas verloor op de rotonde van het Soestdijkseplein en zo voor een ravage zorgde. Of over de melding van een vermeende inbreker op de Zuiderparklaan, die eigenlijk een verwarde man bleek te zijn die lag te zonnen in een voor hem vreemde tuin met een roze hemdje over zijn gezicht.

De berichten over de niet zo ernstige meldingen zijn vaak zo grappig geschreven dat ik grinnikend mijn Facebooktimeline lees. Hardop lachen moest ik over deze melding waarbij de politie verwachtte een hennepkwekerij aan te treffen:

“Ook wij roken in het portiek een flinke wietlucht en hoorden de ventilator.

Ondanks aanbellen, kloppen en roepen door de brievenbus werd er niet opengedaan. Zodoende moesten wij zelf maar de voordeur openen.

Eenmaal binnen troffen wij de bewoner geschrokken in zijn bed aan, maar geen hennepkwekkerij.

Wel had de bewoner een poging gedaan om een spacecake te bakken. Deze had hij echter iets te lang gebakken en was gecremeerd. Met de afzuigkap in de keuken probeerde hij de lucht in zijn huis te ventileren.”
(bron: Facebookpagina Politie Zuiderpark, 18 april 2016)

Maar niet alle berichten van de Politie Zuiderpark bevatten zulke relatief onschuldige gebeurtenissen; de agenten besteden ook aandacht aan bijvoorbeeld dierenmishandeling, inbraken of geweldpleging. Maar bij elk bericht dat ze plaatsen, weten ze de goede toon te vinden. Serieus waar het moet, informerend wanneer dat nodig is en vol humor als dat kan. Ik volg dit account daarom graag; het is een mooie manier om op de hoogte te blijven van zaken in onze wijk: https://www.facebook.com/politiezuiderpark/

Ook deze krant houdt een eigen Facebookpagina bij: https://www.facebook.com/oogvoordewijk/ We zijn (nog) niet zo grappig als de Politie Zuiderpark, maar we proberen u wel op de hoogte te houden van al het wijknieuws. Ook zouden we het leuk vinden om van u te horen. Door berichten te liken, te delen of erop te reageren, weten we wat er leeft in de wijk. En daar besteden we dan graag aandacht aan!

Afbeelding: omslagafbeelding Facebookpagina Politie Zuiderpark

+ 0 - 0

  Post comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *