+0 - 0  by /0 comments

‘Borstkanker ontwikkelingen en lotgenoten’

In onze ‘Zaterdag Live’ uitzending van zaterdag 31 oktober 2020, richten wij ons – naast de actuele en culturele zaken – in het stamtafelgesprek op het thema ‘Borstkanker, ontwikkelingen en lotgenoten’. Gasten aan tafel zijn: Tahani (lotgenoot), Daniëlla Gidaly (voorzitter Stichting Mammarosa, Antoinette Verbeek-de Kanter (Radiotherapeut-oncoloog HMC), Lesly Arp (fractievoorzitter SP Den Haag).

Kanker in vele vormen is relatief bespreekbaar geworden mede omdat de ziekte steeds beter
opgespoord en behandeld kan worden, mits men er vroegtijdig bij is. Voor het opsporen en herkennen is er de laatste tijd op dit gebied veel vooruitgang geboekt. Bij het HMC is ook een nieuwe bestralingsmethode ontwikkeld, die minder belastend is voor de patiënt en minder ziekhuisbezoek vraagt.

Minder aandacht krijgt de patiënt en de gevolgen voor haar. Stichting Mammarosa probeert daar invulling aan te geven, door spreekuren te houden voor anderstalige of laaggeletterde borstkankerpatiënten. Maandelijks wordt er een lotgenotenbijeenkomst georganiseerd en voorlichting gegeven. Dit wordt besproken met de direct betrokkenen.

Vanuit de studio aan De Dreef 247 in Den Haag zendt Discus Radio & Televisie wekelijks op zaterdag, een twee uur durend live televisie-/radioprogramma uit. De programma’s van Discus Radio & Televisie hebben een politieke, maatschappelijke en culturele inhoud.

ZATERDAG LIVE elke zaterdag tussen 11.00 en 13.00 uur
. Internet: kijk via de livestream op www.rtvdiscus.nl of de Facebook-pagina
. Televisie: vanaf 18.00 uur Den Haag TV,
Ziggokanaal 45 of Caiway kanaal 67 zie voor andere providers onze website

+ 0 - 0

  Post comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *