+0 - 0  by /0 comments

Maaltijdvoorziening voor kwetsbare ouderen in de stad

Kort na het aankondigen van de Corona maatregelen is Mooi Welzijn gestart met het uitdelen van maaltijden voor kwetsbare bewoners in Den Haag. Via het telefoonnummer van centraal ServicePunt XL (070-205 30 03) van Mooi Welzijn kunnen zeer kwetsbare bewoners worden aangemeld. Voor overige bewoners is er een overzicht gemaakt van de andere beschikbare basisvoorzieningen.

Voorwaarden om in aanmerking te komen voor de maaltijden:
• Bewoner heeft het financieel zeer moeilijk
• Bewoner heeft geen netwerk (denk aan kinderen, buren, verre familieleden, vrienden)
• Bewoner is niet mobiel (momenteel te ziek om uit huis te gaan, überhaupt te ziek, fysiek beperkt)
• Bewoner is te oud/kwetsbaar
• Bewoner heeft geen ander alternatief om aan maaltijden te komen

Mooi Welzijn zorgt samen met vrijwilligers voor dat elke zaterdag vijf maaltijden worden op ieder adres worden bezorgd. Inmiddels staat de teller voor Escamp 1 (Morgenstond, Moerwijk, Rustenburg-Oostbroek en Leyenburg op 124 bewoners (620 maaltijden).

Gespecialiseerde koks van de participatiekeuken bereiden de maaltijden in de keuken van Shell. Door de enorme vraag is de maximale productiecapaciteit op dit moment bereikt. De participatie keuken is op zoek naar een tweede productieruimte om vraag aan te kunnen. Zodra dit is gevonden kunnen weer nieuwe bewoners aangemeld worden voor maaltijdpakketten.

Verder heeft Mooi Welzijn een boodschappendienst georganiseerd. Daar kan iemand terecht die wel zelfstandig kan koken, maar vanwege gezondheidsredenen niet naar een supermarkt kan. Ook deze bewoners kunnen via het centrale nummer van het callcenter worden aangemeld.

+ 0 - 0

  Post comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *